Υπέρταση και Κινέζικη Ιατρική

ΥΠΕΡΤΑΣΗ ΚΑΙ ΚΙΝΕΖΙΚΗ ΙΑΤΡΙΚΗ
Τί είναι και αιτίες που την προκαλούν
Συντάκτης: Κατερίνα Νικολοπούλου

Υπέρταση ονομάζεται η νόσος στην οποία η πίεση του αίματος είναι σταθερά μεγαλύτερη από τις επιθυμητές τιμές.

    Χωρίζεται σε συστολική και διαστολική:
  • Συστολική είναι η πίεση που ασκεί το αίμα στα τοιχώματα των αρτηριών κατά τη διάρκεια της σύσπασης της καρδιάς.
  • Διαστολική είναι η πίεση που ασκεί το αίμα στα τοιχώματα των αρτηριών στο χρονικό διάστημα μεταξύ των συσπάσεων της καρδιάς.

Διαβάστε περισσότερα...

Θερμοθεραπεία με Moxa

Θερμοθεραπεια με Moxa
Ιστορικά στοιχεία, ενδείξεις, τεχνικές
Συντάκτης: Κατερίνα Νικολοπούλου

Η moxa είναι μια αρχαία θεραπεία της κινέζικης ιατρικής. Τα σύγχρονα ερευνητικά κέντρα που ερευνούν το μηχανισμό της moxa – Aρτεμισίας επικεντρώνονται κυρίως στις θερμικές επιδράσεις της, και τις φαρμακολογικές δράσεις της moxa και των προϊόντων καύσης της. Τα αποτελέσματα των πειραμάτων έδειξαν ότι η θερμική διέγερση της moxa επηρεάζει σε βάθος των ανθρώπινο οργανισμό και οι θερμικές επιδράσεις της moxa βοηθούν στον χρόνιο πόνο.

Διαβάστε περισσότερα...

Θεραπεία με Βεντούζες

Cupping – Βεντουζες
Είδη, Ιστορικά στοιχεία και σύγχρονη εφαρμογή,
Συντάκτης: Κατερίνα Νικολοπούλου

Οι βεντούζες φωτιάς είναι μια αρχαία τεχνική. Όταν το στήθος σας πονάει, όταν ο βήχας δε σας αφήνει να κοιμηθείτε, όταν οι πόνοι των μυών σας είναι έντονοι ,όταν η αναπνοή είναι ανήσυχη και κοφτή, υπάρχει θεραπεία. Για αυτά και για πολλά άλλα. Αν γίνει από σωστό θεραπευτή μην ανησυχείτε ,αν είστε γεμάτοι από υπέροχους μώλωπες, τέλειους κύκλους μωβ ,κόκκινους ,καφέ στην πλάτη κυρίως. Μια σωστή θεραπεία με βεντούζες έχει ως αποτέλεσμα αυτά τα υπέροχα κυκλάκια και τους μώλωπες, που δείχνει ότι η θεραπεία έχει γίνει σωστά και ότι λειτουργεί. Η αναρρόφηση της βεντούζας τράβηξε το κρύο ή την υγρασία που προκάλεσαν το πρόβλημα. Υπάρχουν μαρτυρίες πολλών ανθρώπων για την ιστορία της βεντουζοθεραπείας.

Διαβάστε περισσότερα...